RSS

Лена Ковачевић

Лена Ковачевић рођена у Београду, 1982.године. Завршила је клавирски одсек средње музичке сколе "Станковић" у Београду, упоредо наступајући на бројним такмичењима и музичким фестивалима, међу којима је и “Егзит” 2001. године. 2006.године дипломира Џез певање на Музичком Конзерваторијуму у Амстердаму. Студирала је у класи еминентних европских професора.
Учествовала је у семинарима: Боби Ем-Си Ферин-а, Ричарда Боне-а, Марк Мурфи-ја и многих других. У току овог периода посебну пажњу посвећује композицији и писању текстова. 2003.године пева у филму "Професионалац", са Бајагом. У Холандији дуги низ година сарађује са једним од најбољих Џез оркестара, Краљевским Холандским Оркестром. Имала је серију концерата у Холандији и Белгији од којих се издваја наступ пред холандском Краљицом Беатриџ. Са овим оркестром, током тромесечне турнеје изводи и програм српских традиционалних песама. Са познатим белгијским продуцентом Бушчеми-ем (Блуе Ноте), снимила је обраду наше традиционалне песме "Густа ми магла паднала", која ће се наћи на његовом новом албуму, у издању музичке куће ЕМИ. За ову нумеру снимљен је и спот који ће публици бити представљен у току следеће године. Снимала је и учествовала у многим пројектима музичара са свих страна света, упоредо сарађујући са својим колегама из Србије. Издвајају се наступи у Битеф Театру, на Мокрањчевим Данима и Коларчевој Задужбини. У Београду 2008. године започиње рад са  аустралијским продуцентом Теодором Јани-ем, на реализацији овог албума, предвиђеног за домаће и страно тржиште. Албум је инспирисан Џез и Поп музиком, као и непревазиђеним, драгим, звуком Балкана. У децембру 2009.године овај албум, под називом "Добар дан за певање" издат је у Србији за ПГП РТС. Њеној поплуларности је највише допринео, осим апсолутног квалитета песама, и учешће у Првом Гласу Србије као једном од члана жирија. Ту је још једном потврдила феноменалан смисао за музикалност и осећај за квалитет који је на жалост на нашим просторима још увек слаб. 

Већи део текста је преузет са званичног сајта Лене Ковачевић.                                             http://www.lenakovacevic.com/

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 коментара:

Постави коментар